Viharkövető, 2022. május 27.

Egy hidegfront érkezik ismételten térségünkbe, amely főként az esti órákra tartogatja erejét, ezt próbáljuk felderíteni és megosztani az olvasókkal. Kövessük együtt!

20:00

Üdvözöljük olvasóinkat! Kezdődik a közvetítés

20:30

Már a facebook oldalunkon megosztottuk, hogy Ausztria déli részén és Szlovéniában zivatarok pattantak ki. Jelen pillanatban a szlovén cellák miatt nem kell aggódni, viszont a Graztól délre elhelyezkedő cella már okozhat gondot a nyugati határszélen.

21:30

A szlovén cellák a határ mellett fognak elhaladni, a most kialakult szombathelyi pedig délebbre érve még jobban begorombul, ebből lehetnek a hevesebb események. Az OMSZ egyelőre nem adott ki másodfokú riasztást egyik járásra sem.

21:45

A 2 nagyobb cella mellé most csapódott még egy, ami már a Balatont támadja, az északi parton már többfelé jeleztek zivatart. A szlovén tömb készülődik a délnyugati határ irányába, a szombathelyi pedig Zala felé araszol. Heves eseményekről nem érkezett még hír, viszont Ausztriában már volt jégeső, a Szentgotthárdtól nem messze lévő Ollersdorf településen.

22:00

Az OMSZ a letenyei és lenti járásra narancs, azaz másodfokú figyelmeztetést adott ki!!

22:30

Így alakulnak (ki) villámaink a térségben:

23:00

Módosultak a rövidtávú figyelmzetetések, mégpedig így:

0:00

Megérkezett Nagykanizsa és Csurgó térségébe a 2 eddig különálló cella, amelyek szerencsére nem károkozó viharokat hordoztak magukban. Haladási irányuk délkeleti lesz, a riasztási térképen már Baranya megyére is narancs riasztást adtak ki, felhőszakadásra pedig az eddigi mintát követve elsőfokút.

Íme a jelenlegi radarkép az Iharos-MET háza tájáról:

0:30

Központunkba megérkezve, hatalmas villámshow kerekedett, az eső is megeredt. Öblös dörgések, de nem olyan durvák, mint akár a szerdai, egyelőre 12 mm esett az automatánk szerint. A határ menti településeken – Őrtilos, Berzence – már több, mint 30 mm-t regisztráltak, és ott még mindig nem csillapodott.

0:40

Közben Zala megye visszaminősült elsőfokúra, a felhőszakadás riasztást pedig teljesen kivette az OMSZ.

8:00

Az éjjeli vihar Csurgótól délre kezdett igazán felerősödni. Nagyatádnál és a környező településeknél nagy pusztítás volt, és hatalmas károk keletkeztek. Áramkimaradások, beázások és jégkárokról érkezett jelentés, Csokonyavisontán a református templom tornya leszakadt.

Kategóriák: Uncategorized

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük