Május 16-án izgalmassá válhat a délutánunk: zivatarok, és akár még szupercellák is kialakulhatnak a térségeinkben. Frissítésekkel jelentkezünk a nap folyamán.

10:15

Fentebb eseményekre adott ki az OMSZ riasztást az általunk felügyelt 2 megyében. Egyelőre heves eseményektől nem kell tartanunk, azok kicsit keletebbre fognak kialakulni, de ettől függetlenül „résen” kell lennünk.

Az ESSL vihar-előrejelző térképe. Sárgával a villámlásokat, zölddel és sötétebb árnyalatokkal a jégeső valószínűségét jelzik.

11:15

Átmeneti esőszünet következik. A délutáni órákra úgynevezett vihar előtti csendet fogunk tapasztalni, és a labilis légtömegek a kora esti órákra érnek el bennünket.

12:00

Az alábbi térképen látszik, hogy a hullámzó frontrendszer hidegfrontja tőlünk délre húzódik. Ez lesz az a front, ami hatással lesz a délutánunkra, ő (is) fogja okozni a zivatarjaink kialakulását (is).

14:45

Egy masszív rendszer közelít a déli országhatár felé. Tartsuk rajta a szemünket, hogy mennyire marad erős, lesz-e esetleges zivatar a határszélen.

15:40

Már meg is érkezett az OMSZ rövidtávú riasztása zivatarra. A mi szempontunkból a barcsi, nagyatádi, csurgói, nagykanizsai, letenyei, lenti, és zalaegerszegi járás érdekelt.

16:30

Esik már Dél-Somogyban de ez még nem a vihar.

Így törnek felfelé a villámok

Árpádné Kunecz Réka fotója Görgeteg és Lábod között is mutatja, hogy készül valami…

17:45

Zivatarok egyelőre csak a határ mentén vannak, de egyre beljebb fognak húzódni. Riasztás szempontjából már egész Zala megye „besárgult”, és Somogyban is Tab és Siófok kivételével mindegyik járás első fokú figyelmeztetést kapott.

17:55

Villámshow Somogyban: Nagyatád térségében jókora dörgések vannak.

18:45

Tovább haladnak a villámok északnyugat felé

18:55

Eközben elérte Marcali és Keszthely térségét a vihar

20:15

Miközben Dél-Somogyban felszakadozott a felhőzet, addig Kaposvár és Fonyód között további zivatarok alakultak ki. Észak-Zalában még eseget, de nem zivatarok formájában. Lassan megnyugszik a légkör.

Kategóriák: Előrejelzés

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük