Viharkövető, 2022. július 5.

Kedden egy hidegfront érkezik térségünkbe, amely mindkét általunk figyelt megyében okoz zivatarokat. Mivel már éjszaka is várható a jelenség, ezért megnyitjuk a Percről percre rovatunkat.

22:00

Nyugat felől Zalát súrolják a zivatarok: többnyire Vas megyében „kötött ki” pár cella, a későbbiekben azonban egy Szlovénia felől képződik egy tömb, ami már Zala kellős közepén is kiköthet.

Az OMSZ közben a barcsi járás kivételével mindegyik somogyi és zalai járásra kiadta az elsőfokú zivatarriasztást.

22:55

A korábban említett szlovén felhőrendszer délkeleti csücske Varasd térségében van, ahol már alakultak ki zivatarok, és hamarosan átlépik a határt. Emiatt a Lenti-Nagykanizsa térség hamarosan égi áldásban részesülhet.

07.05. 6:00

Eddig Zala megye a nyertesw az esőzésnek: átlagosan 8-10 mm esett arrafelé. Somogy nyugati része kaphat még jelentősebb csapadékot, a keleti járások szárazabbak maradnak.

7:45

Ezekben a percekben éri el a Nagyatád-Barcs térséget egy kiterjedtebb rendszer. A felhőszakadás borítékolható, de apró szemű jég sem kizárt. Haladási iránya északkeleti.

10:00

Finomított változatban megérkezett a csapadéktömb Somogy keleti és északi régiójába, hevesebb zivatarok inkább Baranya megyében fordulhatnak elő.

10:30

Nyugat, illetve délnyugat felől fokozatosan csökkenni fog a csapadékhajlam, így az esőzés megszűnése először ezekben a régiókban lesz tapasztalható. Zivatartevékenység már csak Igal és Tab környékén tapasztalható, mind Zalában, mind Somogyban csendes eső esik.

11:00

A zivatartevékenység gyakorlatilag a teljes térségben véget ért, így a Percről percre rovatunk záródik. Köszönjük mindenkinek a figyelmét!

Kategóriák: Uncategorized

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük