2023. március 27. a markáns hidegfront erős, sőt viharos északi széllel párosul, a másodfokú riasztás miatt indokolttá vált, hogy megnyissuk rovatunkat. A szélvihar mellett pedig a zivatar az, ami még érdekesebbé teheti a mai délutánt.

13:30

Az OMSZ a Balaton menti járásokra másodfokú, míg a többi térségben (Somogy-Zala) elsőfokú riasztást adott ki viharos szélre.

13:45

Már zivatarok is lehetnek a délnyugati határszélen, ott is elsőfokú a riasztás.

A nap további részében várható viharos széllökés, egyes lökések akár a 90-100 km/óra sebességet is elérhetik. A saját biztonságuk érdekében gyakran tájékozódjanak – akár itt, akár az OMSZ honlapján – az aktuális időjárásról!

14:30

Így haladnak a határ mellett a zivatarcellák (sárga pöttyel a villámtevékenység helye látható):

15:15

15 órakor mért széladatok az OMSZ részéről:

15:30

A kőröshegyi völgyhídon sebességkorlátozást vezettek be a szélvihar miatt, így a maximális megengedett sebesség 80 km/óra. További információ: Útinform

Vezessenek óvatosan!

16:00

Valószínűleg az OMSZ nem fogja kiterjeszteni a másodfokú riasztást a többi járásra, mivel a szél a késő délutáni/esti óráktól mérsélkődni fog. Ezzel párhuzamosan – főleg, hogy a felhőzet is felszakadozik – csökkenni fog a hőmérséklet, de úgy tűnik, kedd reggelre kiterjedt fagyok nem várhatóak.

16:15

Délen már nem, keleti irányban azonban elkezdett erősödni a szél, így somogyi szemszögből Tab és járása megkapta a „narancs” riasztást. A szélviharra szóló figyelmeztetést most kapta meg Tolna és Fejér megye pár járása. A zivatarra szóló figyelmeztetést azonban visszavonta az OMSZ.

19:00

Már szinte egész Magyarország megkapta az elsőfokú figyelmeztetést. A mi régiónk szempontjából Kaposvár kapott nemrég másodfokú riasztást. Egyre több helyről lehet hallani letört faágakról, útakadályokról.

21:30

Zalában már csak 2 járásban, Somogyban pedig az egész megyében mérséklődött a riasztási fokozat, a szél is veszitett erejéből.

Kategóriák: Uncategorized

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük