Mostanában elég ritkán van olyan időszakunk, ahol a pár napos nyugodt időjárást ne szakítaná meg egy hidegfront. Most sem lesz másképp, azonban végre az egész hétvége előttünk áll egy kisebb pihenés eltöltésére. A reményünk egyébként hétfőig fog tartani.

Időjárásunk még mindig a tőlünk nyugatra fekvő anticiklon hatása alatt áll. Ebben a régióban (Spanyolország, Portugália, Franciaország) rekkenő hőség alakult ki egy úgynevezett hőkupola jelenség miatt, ez az időjárási felállás hat ki a térségünkre is, de szerencsére csak mérsékelt erősséggel.

Ami annyit jelent, hogy környékünkön 30 °C körüli maximum hőmérsékletek várhatóak, és szikrázó napsütés. A hajnali értékek kicsit lejjebb kúsznak az átlagnál, de a 12-13 °C-os tartományba bőven beleférnek. Hétfőn délután aztán megérkezik egy hidegfront a térségünkbe, de érdemi csapadékot nem okoz, csak kisebb lehűlést. A hét közepén viszont már elszaladhatnak a maximum értékek – akár 35 °C is lehet – melyre ismét egy hidegfront érkezése lesz a válasz, sajnos a hétvégén.

Kategóriák: Uncategorized