Az érkező hidegleszakadás, és az azt megelőző szélvihar miatt indítottuk el a Percről percre rovatunkat február első szombatján. Az akkori híreket, információkat alább tekinthetik meg.

7:00

Még viszonylag nyugodt időjárás tapasztalható a térségünkben, azonban a délelőtt folyamán megerősödik, sőt viharossá fokozódik az északi, északnyugati szél. Jelen pillanatban a Balaton part és Zala északi része szélesebb.

7:25

Zivatarriasztás! Több járásra is kiadták az első fokú figyelmeztetést zivatarra.

Forrás: Időkép

8:00

Graupel-szerű csapadék hullott Csurgó környékén, azonban zivatartól már nem kell tartani. Széltől annál inkább: most már 5 megye is megkapta a piros, tehát a legmagasabb, harmadfokú riasztást, extrém széllökések is lehetnek. Az alábbi 2 képen a riasztási térkép, illetve a várható maximális szélsebesség látható.

f

A Balatonnál már 100 km/órás lökéseket regisztrálnak, a többi területen „csak” 70-80 km/órásakat. Baranyában sincs még a csúcson a légmozgás, a Mecsek körül még nem indult be az extrém „fokozat”.

9:45

Facebook oldalunkra sok információ érkezett a jelenlegi helyzettel kapcsolatban. Áramkimaradások szerte a megyében: Somogyszob, Segesd, Nagybajom, Deseda, Somogyaszaló, Háromfa, Inke, Zalakomár, Belezna, Kelevíz térségéből jeleztek problémákat. Simon Bolgárka Babett kedves Olvasónk pedig képet küldött, Csokonyavisonta környékén fakidőlés nehezíti a közlekedést.

10:30

További képek és információk érkeztek olvasóinktól. Homokszentgyörgy, Kutas és Nagyrécse térségéből is áramkimaradásokról számoltak be. 2 letört faágról is kaptunk képeket: az egyik Gyékényesen egy udvarban landolt, a másik pedig Drávaszentes és Komlósd között – az úttesten.

11:00

Zala megyében, a 74-es főút Hahót után elesett – számolt be a facebook oldalunkon Anik Mónika kedves olvasónk. Egy letört ág miatt fordítják vissza a forgalmat a hatóságok. Az Útinform tájékoztatása szerint Böhönye és Nagybajom között is akadály nehezíti a közlekedést, valamint Szántódnál is fél pályás útlezárás van kidőlt fák miatt.

13:00

Folyamatosan jönnek a hírek: fakidőlések, tetőszerkezet rongálódás, áramszünetek. Az áramszolgáltató és a katasztrófavédelem a lakosság türelmét kéri, minden erejükből telhetőt megtesznek a hibák elhárításáért.

Mindeközben további fényképeket kaptunk káreseményekből:

15:00

A folytatásban: úgy tűnik, 17 órától fokozatosan csökkenni fog a szél erőssége, és késő estig sokat veszít erejéből. Vasárnap még élénkebb lökések előfordulhatnak, de délutánra már ez a múlté lesz. Ami viszonr utána jön, szintén nem lesz kellemes, hiszen kemény hajnali fagyok következhetnek.

Alább pedig a szél intenzitásának animációja 16:00-tól 0:00-ig:


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük