Viharkövető, 2022. június 13.

Egy hidegfront közelít térségünkbe északnyugat felől, és megyéinkben többfelé fog zivatar kialakulni. Az eseményekről itt számolunk be az érdeklődőknek.

17:05

Elérte a cella Zalaegerszeg térségét, és fokozatosan halad délkeleti irányba.

17:45

A megnövekvő felhőzetet szemlélteti Dániel Péter olvasónk képe. Köszönjük!

18:00

Jelenleg a Letenye-Keszthely vonal a rendszer határa.

18:05

Zalaszentgróton villámárvíz alakult ki, a sötét fellegek pedig érkeznek Nagykanizsára. Sörös Tünde, Kálovicsné Tóth Katalin és Pócsek Attila fényképei. Köszönjük!

18:30

Másodfokúra emelte az OMSZ a zivatarriasztást Somogy megye szinte egész területén. A tabi és a siófoki járás maradt elsőfokon.

18:40

Zalában elég kaotikus állapotok uralkodnak néhány helyen. Felsőrajk térségében villámárvíz alakult ki, néhány mellékút ideiglenesen járhatatlan. Rövid idő alatt 20 mm csapadékot regisztráltak Nagykanizsán, kisméretű jeget is jelentettek. Az Iharos-MET központját most érte el a vihar, sűrű villámlások és mennydörgés közepette.

19:00

Kettévált a rendszer, keleti fele Kaposvárt, nyugati része Zákányt és Csurgót érte el.

19:40

A rendszer nyugati fele összeáll a varasdi cellával és új láncot alkotva borzolja a horvátok idegeit, míg a keleti része megerősödve indult Pécs irányába.

20:45

Megtisztult a környék, az esőzés alábbhagyott mind Somogy, mind Zala megyében. Sőt, Zalában már a felhőzet is kezd felszakadozni. Kedden pár fokkal hűvösebb, de száraz idő várható. Köszönjük figyelmüket!

Kategóriák: Hírek

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük