2008. november 15-én kezdődött, és még mind a mai napig tart. Egy oldal, ami kezdetben a csurgói kistérségnek íródott, majd kinőtte magát 2 megyényire. Megannyi boldog pillanat, amely mellé némi szomorúság is vegyült, de ez az életben is így működik. De legalább megérhettük ezt a kerek évfordulót. 15 évesek lettünk.

A kezdetek

Nem titok, az Iharos-MET szerkesztői szemmel nézve egy egyszemélyes oldal. Viszont kialakult egy „kemény mag”, akik hóban-sárban mellettünk (mellettem) vannak. Akkoriban, 15 éve is egy kemény mag kezdeményezésére indítottam útnak a weblapot, mondván: fedjük le jobban ezt a körzetet, és adjunk ki részletesebb prognózist!

A fene se értett az időjáráshoz. Kiskoromban féltem a viharban, ágy alá bújtam, és ott vártam meg az elvonultát. Igazán soha nem is érdekelt ez a tudományág, de aztán valami változott. Az Időkép létrejötte adta az első lökést, és elkezdett izgalmassá válni a helyzet. Ekkor jött a fentebb említett elhatározás, és ekkor vettem meg életem első időjárás állomását. Nevezett napon édesapámmal ketten ünnepélyesen átadtuk magunknak a hőmérőházat, és innen veszi kezdetét az oldal működése is.

Élet a Facebook előtt

Nehéz volt elindulni… ekkor még az iwiw korszaka volt jelen, és azt sem ismerte mindenki. A közösségi oldalak hiánya megnehezitette a dolgom, ugyanis megfelelő marketing hiányában nehéz volt terjeszkedni. Pénz nem volt rá, úgyhogy maradt a személyes megkeresés, ajánlgatás,ami nem sok embert vonzott. Biztos páran emlékeznek meg a kezdetleges lapunkra, én már a címére sem… látványnak elég gyenge volt, de a lelkesedés töretlen volt. Aztán az érdeklődés hiánya kis híján megölte az egész koncepciót.

Az első nyitóoldal

Jött a megmentő

A 2010-es évek elején kezdett a közösségi média felerősödni, amelynek a zászlóshajója a facebook volt itt Európában. A népszerűsége miatt rengeteg ember csatlakozott, közvetlensége miatt pedig rendkívül gyorsan meg lehetett találni a célközönséget. Velünk sem történt másként. A csurgói kistérség aktív tagjai talán ekkor találtak ránk, és elkezdtek követni bennünket. Mi pedig megpróbáltuk kiszolgálni őket.

2011-ben már közel 1000 ember láthatta az első viharvadászatomat, amikor is egy júliusi szupercellát próbáltam meg elkapni. Akkor azt sem tudtam, mi az a szupercella… Itt aztán egy kisebb törés következett, és jóval később lett aktívabb az oldal. Erről a következő részben fogok mesélni.