Facebook oldalunkon a heti előrejelzés után többen hangot adtak véleményüknek, mely szerint a beharangozottakból nem lesz semmi. El kell szomoritsuk őket: a mediterrán ciklon érkezik, havazás lesz, csak nem olyan ütemben és mennyiségben mint az előző számítások alkalmával.

„Késik” a ciklon…

… Ami persze nem igaz, hiszen már elért bennünket, és csapadéktömbje már csütörtök reggel óta tevékenykedik. A pénteki napon továbbra is eső várható, az esti órákig 10-30 mm is lehullhat.

A várható 24 órás csapadékmennyiség, mm-ben

Várható volt némi felmelegedés is, de a szokatlanul meleg idő határainkon túl marad, de Barcs térségében így is enyhe lehet a reggel, 8-9 °C valószínű. Ugyanitt napközben 12 °C is lehet, Baranyában viszont ennél is melegebb, akár 18 °C-t értéket is mutathatnak a hőmérők.

December 1. Maximum hőmérsékletek

Szombati hóhelyzet

Péntek estétől szombat reggelig átmeneti eső szünet következik, majd a délelőtti óráktól ismét kinyílnak az égi csatornák. Eleinte eső fog esni, majd nyugat felől folyamatosan átvált a halmazállapot először havas esőbe majd havazásba. Néhol ónos eső sem kizárt. A váltás határa valahol a Somogy-Zala megyehatár környékén lesz így a somogyiak nem tudják élvezni a havazás örömeit.

Várható csapadék előrejelzés (zöld-eső; narancs-havas eső; piros-ónos eső; kék-hó)

Szombat éjszaka aztán megszűnik a csapadékhajlam, és a hátoldali áramlás révén hidegebb levegő érkezik térségünkbe. A mélypont hétfő hajnalban lesz -6, -8 °C-os minimumokkal, várható javulás szerdától kezdődik.