Viharkövető 2022. május 21.

Ezen az oldalon követhetik figyelemmel a hidegfronttal kapcsolatos történéseket.

15:15

Az OMSZ kiadta az elsőfokú figyelmeztetést rövidtávra (1-3 óra) mindkét, általunk megfigyelt megyére

15:30

Jelen állás szerint még nem történik semmi, Zalaszentgrót környékén látszik valami, de ez még nem az, amire várunk. Egyelőre változóan felhős ég és tikkasztó meleg tapasztalható.

15:55

Tapolcánál megjelentek az első zivatarok. Közben Ausztriában és Szlovéniában újabb és újabb cellák alakulnak ki, amelyek keleti áramlással térségünkbe is kerülhetnek.

16:30

Szlovéniában növekednek az előzőekben említett cellák, és folyamatosan közelednek a térségeink felé, megérkezésük még bizonytalan.

17:15

Nem olyan biztos az az érkezés… a zivatarcellák inkább délkeleti irányban haladnak, és kétséges, hogy átlépik a határt. Természetesen erősödhet még, de nagyon úgy néz ki, hogy a lényegi rész határon kívül fog lezajlani.

17:45

A piros vonallal jelölt területeken lesz csapadék, ott károkozó jellegű események is lehetnek. Úgy néz ki, a lánc nem fog belépni az országba, és csak a „széléből” kaphatunk.

18:00

Kisebb záporok azonban kialakultak, Zalaegerszeg és Balatonkeresztúr térségében esik.

18:10

Marcali környékén zivatarrá erősödött egy cella, és délkeleti irányban halad Kaposvár irányába.

19:10

Kisebb cellák alakultak ki országon belül is, némelyik zivatarrá fejlődött, de inkább záporok jöttek létre belőlük. Haladások délkeleti irányú, pár mm friss csapadék várható belőlük a haladási irányuk mentén. Mindeközben a szlovén/horvát cella tombol a szomszédban.

19:30

A dél-zalai cella közben elég erőteljes zivatarrá fejlődött, és délkelet felé halad.

20:00

Az Iharos-MET főhadiszállásán most szakadt le az ég, folyamatos dörgések és villámlások mellett. Közben a Blitzortung villámtérképén megsokasodtak a környékünkön regisztrált villámok.

20:20

Az eddig Iharosberényben garázdálkodó cella elhaladt, viszont mellette újabbak alakultak: az egyik Segesd környékén, a másik Nagyatádtól délre található. Ezekben a térségekben várható zivatar az elkövetkezendő időszakban.

21:00

Fotó Nagykanizsáról, egész pontosan a kiskanizsai repülőtérről, beküldte Gurdonyi Anyika olvasónk. Köszönjük!

21:30

Úgy tűnik, a cellák már Baranya megyében garázdálkodnak, így mára a Percről percre rovatunk befejezi működését. Köszönjük mindenkinek aki végig követte a közvetítést!

Kategóriák: Uncategorized

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük