A hullámzó frontrendszer elvonultával stabilizálódott a légkör, és egyre inkább úgy tűnik, hogy az időjárásunk visszatalál arra az útra, amiről a múlt héten letért. Mutatjuk, mire kell számítanunk a meteorológiai ősz első hétvégéjén.

Péntek, 09.01.

Pénteken a hajnali hőmérsékletek 10-15 °C körül mozognak, többnyire derült égbolt mellett. Napközben a napsütésé lesz a főszerep, 25-28 °C-os maximumok várhatóak.

Szombat, 09.02.

Szombaton még tovább fog melegedni a levegő, és már napközben ismét a 30 °C-os értékek felé fogunk kacsintgatni. 13-16 °C-ig hűl le a levegő, mérsékelt légmozgás mellett.

Vasárnap, 09.03.

Vasárnap már kicsit komplikáltabb lesz az időjárási helyzet, ugyanis egy tőlünk északra található hullámzó frontrendszer hidegfrontja befolyással lesz időjárásunkra – a középső, illetve a keleti országrész nagyobb mértékben kap ezekből a hatásokból.

Elszórt zápor, illetve zivatar előfordulhat, de jelen állás szerint kiterjedt csapadékrendszerre ebben a térségben (Somogy/Zala) nem kell számítani. Kissé csökkenni fognak a hőmérsékleti értékek, és már csak 24-26 °C maximumok várhatóak, hajnalban pedig 16-18 °C valószínű.