Percről percre, 2022. 05. 27.

Viharkövető, 2022. május 27.

Egy hidegfront érkezik ismételten térségünkbe, amely főként az esti órákra tartogatja erejét, ezt próbáljuk felderíteni és megosztani az olvasókkal. Kövessük együtt!

20:00

Üdvözöljük olvasóinkat! Kezdődik a közvetítés

20:30

Már a facebook oldalunkon megosztottuk, hogy Ausztria déli részén és Szlovéniában zivatarok pattantak ki. Jelen pillanatban a szlovén cellák miatt nem kell aggódni, viszont a Graztól délre elhelyezkedő cella már okozhat gondot a nyugati határszélen.

21:30

A szlovén cellák a határ mellett fognak elhaladni, a most kialakult szombathelyi pedig délebbre érve még jobban begorombul, ebből lehetnek a hevesebb események. Az OMSZ egyelőre nem adott ki másodfokú riasztást egyik járásra sem.

21:45

A 2 nagyobb cella mellé most csapódott még egy, ami már a Balatont támadja, az északi parton már többfelé jeleztek zivatart. A szlovén tömb készülődik a délnyugati határ irányába, a szombathelyi pedig Zala felé araszol. Heves eseményekről nem érkezett még hír, viszont Ausztriában már volt jégeső, a Szentgotthárdtól nem messze lévő Ollersdorf településen.

22:00

Az OMSZ a letenyei és lenti járásra narancs, azaz másodfokú figyelmeztetést adott ki!!

22:30

Így alakulnak (ki) villámaink a térségben:

23:00

Módosultak a rövidtávú figyelmzetetések, mégpedig így:

0:00

Megérkezett Nagykanizsa és Csurgó térségébe a 2 eddig különálló cella, amelyek szerencsére nem károkozó viharokat hordoztak magukban. Haladási irányuk délkeleti lesz, a riasztási térképen már Baranya megyére is narancs riasztást adtak ki, felhőszakadásra pedig az eddigi mintát követve elsőfokút.

Íme a jelenlegi radarkép az Iharos-MET háza tájáról:

0:30

Központunkba megérkezve, hatalmas villámshow kerekedett, az eső is megeredt. Öblös dörgések, de nem olyan durvák, mint akár a szerdai, egyelőre 12 mm esett az automatánk szerint. A határ menti településeken – Őrtilos, Berzence – már több, mint 30 mm-t regisztráltak, és ott még mindig nem csillapodott.

0:40

Közben Zala megye visszaminősült elsőfokúra, a felhőszakadás riasztást pedig teljesen kivette az OMSZ.

8:00

Az éjjeli vihar Csurgótól délre kezdett igazán felerősödni. Nagyatádnál és a környező településeknél nagy pusztítás volt, és hatalmas károk keletkeztek. Áramkimaradások, beázások és jégkárokról érkezett jelentés, Csokonyavisontán a református templom tornya leszakadt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.